HR Interim

Met de ruime ervaring in profit en non-profit organisaties, die hij tijdens langdurige dienstverbanden heeft opgedaan, is Cees van Gend in staat bij bedrijven en organisaties tijdelijke functies en/ of de afwezigheid van collega's voor korte of lange duur op te vangen.

Zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau en de mix van deze 3 kan invulling worden gegeven.

 

Naast kennis en kunde over:

- HR-strategie

- personeelsbeleid

- arbeidsmarktcommunicatie;

- werving & selectie;

- compensation & benefits;

- talentmanagement;

- opleiden en trainen;

- arbo, verzuimmanagement en vitaliteit;

- subsidiemanagement en

- (inter)nationale expansie

 

wordt beschikt over kennis en ervaring over:

- arbeidsrecht betreffende België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland;

- de rechten en plichten van en ten opzichte van de Ondernemingsraden en/ of Personeelsdelegaties en/ of CAO-stakeholders van België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland en

- de Personeels- en Salarisadministraties van bovengenoemde landen èn Spanje. 

HR-Directeur/ HR-Manager/ HR-Business Partner?

Het gaat niet om de titel maar om de kennis en kunde die nodig is om de interim positie succesvol te vervullen. Voorwaarde voor het succes is dat de taken en verantwoordelijkheden van de positie bij Cees passen.

Tijdens onze kennismaking is het van wederzijds belang dát goed te onderzoeken en eerlijk naar elkaar uit te spreken dat een goede basis voor samenwerking is gevonden of ontbreekt.

Locatie van de opdracht

Nederland is niet zo groot. En België en Duitsland liggen, afhankelijk van woon- of werklocatie, (relatief) niet ver weg.

Interim opdrachten die binnen onderstaande gebied moeten worden vervuld, zijn prima voor Cees om op fulltime basis op de kantoorlocatie van opdrachtgever te realiseren.

Ligt een opdracht buiten dit gebied, zoals in België (Brussel en Vlaanderen), Duitsland (NRW), Drenthe, Friesland, Groningen, Limburg, de kop van Noord-Holland en Zeeland, dan zullen er afspraken worden gemaakt over een gezonde verhouding (denk aan 60:40) werken op de kantoorlocatie en vanuit huis.

Indien de opdrachtgever en de interim positie reizen naar het buitenland verlangen, is dat geen enkel probleem.